64. Glavna skupština HKD Napredak u Splitu


Hrvatsko kulturno društvo Napredak održat će u Splitu u Hotelu "Zagreb" u subotu 25. studenog svoju 64. po redu Glavnu skupštinu.

Na skupštini će se razmatrati izvješća o radu Središnje uprave i predsjednika Društva, Nadzornog odbora, Stegovnog suda te podružnica i udruga. Tema Napretkove skupštine, o kojoj će raspravljati zastupnici iz Napretkovih podružnice, je Strategija 2018.- 2023. godina. Riječ je o dugoročnom programskom dokumentu koji ima za cilj dati osnovne smjernice politike, organizacije, rada i djelovanja Društva u narednom periodu ne manjem od pet godina, a koji se temelji na stoljetnom iskustvu prethodnog rada i djelovanja u XX. stoljeću i traži odgovor za djelovanje u okolnostima novih izazova XXI. stoljeća.

Strateški Napretkovi ciljevi u narednom periodu bit će: obrazovanje, kultura, umjetnost, sport, povrat i upravljanje imovinom, mediji i izdavaštvo, knjižnica i arhiv, reforma rukovodne i upravne strukture, ljudski resursi i profesionalni i stručni djelatnici, europske integracije, suradnja s drugim organizacijama te stabilni i sigurni izvori financiranja rada i kvalitetnijeg djelovanja Napretka u društvu.

Glavna skupština, kojoj će nazočiti predstavnici gotovo svih podružnica, bit će i prilika da se obilježi 115 godina od osnivanja Društva, a Napredak je tijekom godine ovaj vrijedan jubilej proslavio brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama.

KT