Karlovac

Hodočasnici iz Hong Konga posjetili Nacionalno svetište Sv. Josipa


Skupina hodočasnika iz Hong Konga tijekom boravka u Hrvatskoj posjetila je, 6. kolovoza, Nacionalno svetište Sv. Josipa u Karlovcu.

Hodočasnicima je dobrodošlicu izrazio bogoslov Patrik Paulić koji im je predstavio povijest Svetišta i povezanost između Hrvata i Sv. Josipa nakon čega je uslijedila misa koju je predvodio fra Ronnie, svećenik član misionara oblata Marije Bezgrešne.

Naime fra Ronnie je rođen na Filipina od kineskih roditelja, stoga se odlučio na misionarski pozivu u zemlji svojih predaka, Kini i tako ga je put doveo do zajednice u Hong Kongu, javlja ika.hr.

Nakon mise hodočasnici su pogledali izložbu Čudo Božje krhkosti s. Samuele Premužić i izložbu Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu akademskih slikara Ivana i Kristine Mareković. Hodočasnici su potom upoznati s poviješću katoličanstva u Hrvatskoj kao i s pojedinim životima hrvatskih svetaca od kojih ih se najviše dojmio Bl. Alojzije Stepinac. Nakon obroka skupina iz Hong Konga uputila se na stari grad Dubovac gdje ih je oduševio pogleda s vidikovca, a potom su se spustili do crkve Gospe Snježne nakon čega su krenuli dalje prema svome planu putovanja.

KT