Obljetnica proglašenja blaženom Marije od Propetog Isusa Petković


Prigodom 15. obljetnice proglašenja blaženom Marije od Propetog Isusa Petković, slavljena je sv. misa u svetište ove blaženice u Blatu na Korčuli.

Euharistiju je predvodio župnik i dekan Korčulanskog dekanata preč. Željko Kovačević, dok je pjesmom animirao mješoviti župni zbor župe Blato pod vodstvom s. Juliane Beretić.

U propovijedi župnik Kovačević prisjetio se događaja od prije 15 godina kada je Sv. Ivan Pavao II. u Dubrovniku Mariju Petković proglasio blaženom. Citirao je ulomak iz Papine propovijedi u kojoj je rekao: „Smisao života jest da se shvati Božja ljubav i da se, slaveći Boga, odgovori na tu ljubav". Župnik je također istaknuo kako je ta misao ovoj blaženici, u svijetu zvanoj Marija Petković, bila njezin životni program.

„Ona se naime kao mlada žena, prožeta ljubavlju prema Kristu, potpuno predala toj ljubavi i posvetila djelima duhovnoga i tjelesnog milosrđa prema siromašnima, tako uvelike pridonoseći dobru Crkve i društva. Te riječi i danas trebaju odjekivati u hrvatskom narodu, u svakoj ženi i majci kojima primjer u odgoju, u iskazivanju ljubavi i milosrđa treba biti upravo blažena Marija", rekao je župnik.

Kako javlja ika.hr na kraju misnog slavlja vjernici su imali priliku iskazati počast relikvijama blaženice. Nakon mise bilo je i prigodno druženje u samostanu.

KT