Zagreb

Primopredaja službi na Hrvatskom katoličkom radiju


Hrvatski katolički radio, 16. svibnja i službeno je dobio novu upravu. Ravnateljstvo je preuzeo mons. Fabijan Svalina, ravnatelj i Siniša Kovačić, glavni urednik Hrvatske katoličke mreže.

Čelni ljudi Hrvatske katoličke mreže imenovani su krajem siječnja na zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije. U viziji nove evangelizacije kroz medije, ovom primopredajom HKR postaje dio Hrvatske katoličke mreže.

Kako javlja IKA, dosadašnji ravnatelj i glavni urednik Zvonimir Ancić upravu HKR-a predao je u nazočnosti predsjednika Odbora HBK za medije, riječkog nadbiskupa mons. Ivana Devčića. On je zahvalio svima koji su proteklu 21 godinu stvarali Hrvatski katolički radio. Integracija HKR-a u sustav Hrvatske katoličke mreže dogodila se uoči njegova 21. rođendana, te znači i modernizaciju rada. „Raduje nas da će to sve biti u puno boljim uvjetima i s puno boljom tehnikom. Evo i s ovakvom tehnikom kakva jeste i uvjetima koji jesu vi ste činili čuda, vi ste doista informirali i povezivali našu Crkvu i preko vas su i oni koji su izvan Crkve znali što se događa u samoj Crkvi. Čestitam u tome smislu i 21. rođendan Hrvatskoga katoličkog radija, mnogi se od nas sjećaju njegovih početaka, i kakva je to bila velika radost kada smo takvo nešto dobili“, rekao je nadbiskup Devčić.

Nakon primopredaje uprave, novi ravnatelj HKR-a, ujedno ravnatelj Hrvatske katoličke mreže mons. Svalina istaknuo je kako se nastavlja kontinuitet njihova evangelizacijskog poslanja u hrvatskom medijskom prostoru. „Hrvatski katolički radio jedna je od najznačajnijih medijskih ustanova u Katoličkoj Crkvi u Hrvatskoj, i s ovim današnjim danom ne započinje nešto revolucionarno novo, nego nastavljamo jednu novu stranicu u kontinuitetu rada dosadašnjih ravnatelja i svih djelatnika koji su uložili svoj veliki trud i ljubav kroz cijelo ovo razdoblje, evo punih 21 godinu, na čemu ovom prigodom svim djelatnicima i svima u sustavu od srca čestitam ovaj znameniti događaj. Kažu da je to jedan znak punoljetnosti, pa se nadam da ćemo i kroz ove nove korake pokušati dati značajniji doprinos Crkvi u Hrvatskoj, kroz jedan evangelizacijski segment u smislu da Hrvatski katolički radio zaista bude na tragu onoga što bi on i trebao biti – u hodu evangelizirati ljude prema većem rastu, prema zrelijoj vjeri, prema odgovorima u društvu koji se od nas na neki način očekuju da dajemo putokaze i da budemo jedno svjetlo u ovim trenucima u kojima i Crkva i društvo u Hrvatskoj se nalazi i živi. Nadam se da ćemo u tome uspjeti“, rekao je.

Mons. Svalina pojasnio je i novi položaj HKR-a u kontekstu Hrvatske katoličke mreže napomenuvši kako je HKR samo jedan od čimbenika ili sastavnica unutar toga sustava. „U nju se ugrađuju i druge sastavnice kao što je Informativna katolička agencija i novi mediji. Nadamo se da ćemo kroz sadržaje vijesti i kroz sve ono što budemo pružali našim slušateljima, nadam se uskoro i dijelom i gledateljima i drugim, uvjetno rečeno, potrošačima, moći ponuditi ono što će njima biti zanimljivo na njima prihvatljiv način upijanja vijesti i na taj način pridonijeti formaciji svih onih koji nas budu slušali i pratili putem bilo HKR-a, web portala ili nekih drugih segmenata koji će biti uključeni u tu našu sastavnicu“, poručio je mons. Fabijan.

KT