Program za mladiće koji razmišljaju o svećeničkome pozivu


Povjerenstvo za pastoral duhovnih zvanja Zagrebačke nadbiskupije petu godinu za redom organizira program pod nazivom "Dođi i vidi", namijenjen mladićima koji razmišljaju o svećeničkome pozivu.

Voditelj je povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva Zagrebačke nadbiskupije vlč. Jakov Rađa.

Mladići koji su do sada sudjelovali u programu svjedoče kako im je on pomogao u razlučivanju Božje volje te odluci je li svećenički poziv za njihov život pravi put, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije, a prenijela ika.hr.

Program započinje u listopadu, a završava u lipnju 2021. te se sastoji od redovitih tjednih susreta i povremenih duhovnih obnova s ciljem polaganoga uvođenja u umijeće razlučivanja kako bi se Božji plan za vlastiti život bolje shvatio i prihvatio. Cilj susreta je stvoriti jedno obiteljsko okruženje u kojem je sloboda na prvom mjestu, u kojem nema zabranjenih pitanja i u kojem svatko može rasti u spoznaji plana koji Bog ima s njim jer mladićima koji razmišljaju o svećeničkom pozivu program daje svojevrsne alate za razlučivanje Božje volje.

Ovim programom želi se pomoći mladićima koji razmišljaju o svećeničkome pozivu da vide je li to njihov put kako će oni stići do jednoga ispunjenog života u Crkvi.

Program se održava u prostorijama Povjerenstva za pastoral duhovnih zvanja na adresi Kaptol 29. Za sudjelovanje u programu potrebno se prijaviti putem e-adrese: pozivi@zg-nadbiskupija.hr.

Ž.I., KT