Prva mlada misa nakon 147 godina u župi bl. Alojzija Stepinca


U župi bl. Alojzija Stepinca u Dugoj Resi u nedjelju 7. srpnja slavljena je prva mlada misa u povijesti župe. Mladomisnik vlč. Fabijan Štedul prvi je svećenik iz dugoreškog kraja nakon 147 godina.

U koncelebraciji s brojnim svećenicima iz Dugoreško-mrežničkog i Karlovačkog dekanata te kolegama iz Nadbiskupijskog misijskog međunarodnog sjemeništa u Sarajevu, mlada misa slavljena je na mjestu buduće župne crkve bl. Alojzija Stepinca i budućeg pastoralnog centra, javlja IKA.

Kao svoje mladomisničko geslo vlč. Fabijan odabrao je redak iz Knjige proroka Jeremije: „Ti me zavede, Gospodine, i dadoh se zavesti, nadjačao si me i svladao me“. Vlč. Vladimir Brizić, vicerektor sarajevskog sjemeništa, u propovijedi je naglasio kako vjernici uvijek trebaju u središtu imati Krista, bilo kao svećenici, supružnici ili roditelji, te da je On taj koji šalje u svijet, koji šalje naviještati Evanđelje svima, a ne samo određenim skupinama.

Na kraju mlade mise pročitano je pismo vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića koji je vlč. Fabijana zaredio za svećenika 29. lipnja u Sarajevskoj katedrali. Mladomisnik se potom zahvalio svojim roditeljima i obitelji na ljubavi i podršci, svima koji ga molitvom prate u njegovoj svećeničkoj formaciji te svima koji su pomogli u organizaciji ovog svečanog događaja.

Sljedeće nedjelje, 14. srpnja, vlč. Fabijan Štedul predslavit će svoju drugu mladu misu u župi svog krštenja, župi Uznesenja BDM u Novigradu na Dobri.

KT