Slavonski Brod

Učenici klasične gimnazije u Slavonskom Brodu sudjelovali na misi zahvalnici


U subotu, 19. lipnja profesori roditelji i učenici Klasične gimnazije "Fra Marijana Lanosovića" u Slavonskom Brodu sudjelovali su na misi zahvalnici koju je u crkvi Presvetog Trojstva predslavio ravnatelj škole fra Klaudio Milohanović, domaći gvardijan.

Posvjestivši svojim učenicima, napose maturantima kojih je bilo 47, da im je tijekom srednjoškolskog obrazovanja Bog uvijek bio blizu, pozvao ih je da se u životu ne oslanjaju na svoje snage, nego na Božu mudrost, snagu i milosrđe. „Puno je pitanja, a malo će odgovora, ako se ne prepustimo Gospodinu, da nas vodi kroz život. Koliko god vam u životu bilo teško ne zazirite od Gospodina, nego se uvijek u Njega pouzdajte, molite da vas vodi u životu i vjerujte mu. Danas želimo Gospodinu zahvaliti za sve dobro što je činio u našem životu. Uživajte u ovim trenucima svete mise u susretu s Gospodinom. Pouzdajte se u Njegovu volju, jer On vas ni na trenutak neće napustiti, uvijek vam je blizu. Dopustite mu da bude dio vašeg života…“, neke su od snažnih poruka ravnatelja Milohanovića  koje je uputio svojim učenicima.

Slavlje su pjevanjem uveličali učenici gimnazije predvođeni prof. Kristinom Udovičić.

Poslije mise zajedno sa razrednicima i vjeroučiteljem fra Sinišom Pucićem ravnatelj Milohanović podijelio je svjedodžbe maturantima, istaknuvši pri tom za svakoga od njih neku posebnu karakteristiku.

B.Lukačević/T.M.I.,KT