Zagreb

Započela proslava 50. obljetnice Kršćanske sadašnjosti


U dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu, 12. lipnja počela je središnja proslava 50. obljetnice Kršćanske sadašnjosti.

Foto: IKA

Foto: IKA

Pozdravljajući okupljene direktor KS-a dr. Stjepan Brebrić naglasio je kako je tijekom proteklih 50 godina KS svakako više od nakladničke kuće. Kratko je podsjetio na pedesetak biblioteka i nizova KS-a, šest periodičkih publikacija koje godišnje dosegnu oko tridesetak svezaka izdanja. Također, KS se posebno trudi oko suradnje s institucijama i pojedincima. „U svemu rečenome ima polazišta i ostvarenja, zacrtanih i još neostvarenih ciljeva, ima prošlosti i sadašnjosti, ima i nade za budućnost KS-a, onakvu budućnost, kakva će biti u stanju odgovoriti stvarnim potrebama naše Crkve i naroda“, poručio je direktor KS-a

Potom su uslijedila obraćanja: izaslanika ministrice kulture, državnog tajnika Ministarstva kulture dr. Ivice Poljička; pomoćnice ministrice znanosti i obrazovanja dr. Ivane Franić; dekana Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dr. Maria Cifraka i prorektora HKS-a za organizaciju i poslovanje dr. Gordana Črpića.

Kako javlja IKA, otvorenju su nazočili mnogobrojni suradnici, prijatelji, kao i čitatelji KS-ovih izdanja. Također nazočili su i članovi Skupštine KS-a predvođeni predsjednikom Skupštine KS-a zagrebački pomoćnim biskupom mons. Ivanom Šaškom.

KT