Karlovac

30. Susret hrvatskih misionara i misionarki


Od 30. lipnja do 4. srpnja u Karlovcu i Zagrebačkoj nadbiskupiji održat će se 30. susret hrvatskih misionara i misionarki.

Pedesetak sudionika, između ostalog hrvatski misionari pristigli iz 12 zemalja (Tanzanije, Gane, DR Konga, Brazila, Ruande, Nigerije, Rusije, Benina, Haitija, Kosova, Čilea i Ekvadora) tom će prigodom međusobno podijeliti iskustva, radosti i poteškoće u služenju potrebitim ljudima, ali i posvjedočiti vjernicima ove nadbiskupije svoje poslanje.

Susret započinje u subotu, 30. lipnja misom u župi Novigrad na Dobri. U nedjelju, 1. srpnja misionari će posjetiti neke župe karlovačke regije (Mahično, Rečica, Duga Resa, Ozalj, Draganić, Krašić, Novigrad na Dobri i u Karlovcu-Banija, Hrnetić, Srce Isusovo, Švarča, Kamensko, Presveto Trojstvo). U poslijepodnevnim satima sudionici će sudjelovati na susretu s mladima u Svetištu Sv. Josipa i na misi u 18.30.

U ponedjeljak, 2. srpnja u dvorani Pastoralnog centra Vincentinum u Novigradu na Dobri započet će radni dio ovogodišnjeg susreta, a na početku okupljenima će se obratiti nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj vlč. Antun Štefan i nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u BiH mons. Luka Tunjić. U 19.00 misu u župi Sv. Nikole, Jastrebarsko predvodit će pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško.

U utorak, 3. srpnja sudionici Susreta misionara uputit će se na hodočašće u Krašić, Pribić, Žumberačko gorje, Svetu Geru, i Jazovku. Posebno će se upoznati s grkokatolicima te će na Svetoj Geri u 16.00 sudjelovati na grkokatoličkoj liturgiji.

Ovogodišnji 30. susret hrvatskih misionara i misionarki završit će u srijedu, 4. srpnja misnim slavljem u Novigradu na Dobri.

I. S. M.