Novi Travnik

Duhovna obnova u župi Presvetog Trojstva u Novom Travniku


Župa Presvetog Trojstva Novi Travnik i ove godine organizira trodnevnu duhovnu obnovu kao pripravu za proslavu drugotnog patrona - spomendana Drinskih mučenica koji se obilježava 24. rujna.

Foto: Miroslav Gracić

Foto: Miroslav Gracić

Ove godine duhovnu obnovu, koja će trajati od 22. do 24. rujna, predvodit će svećenici duhovne obitelji Omnia Deo iz Zadra koji djeluju zajedno sa svojim utemeljiteljem vlč. Josipom Radićem i suutemeljiteljicom gospođom Jozefinom Glasinović.

Župa poziva sve vjernike da dođu sudjelovati u duhovnom programu:

Nedjelja 22. rujna

17 i 30 sati – krunica Drinskih mučenica i mogućnost za svetu ispovijed

18 sati – svetu misu predvodit će p. Mato Anić DI – ravnatelj radio postaje Marija BiH

Ponedjeljak 23. rujna

17 i 30 sati – Gospina krunica i sveta ispovijed

18 sati – nagovor o ispovijedi i ispit savjesti

18 i 30 sati – sveta misa s propovijedi: Euharistija – Bilo bi lakše za svijet da preživi bez sunca nego bez Euharistije

19 i 15 sati – klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu

Utorak 24. rujna

15 sati – pjevana krunica Božjega Milosrđa u crkvi

17 i 30 sati – Gospina krunica i sveta ispovijed

18 sati – nagovor: opraštanje – Oprostiti od srca svima, baš sve, apsolutni je uvjet za ulazak u nebo!

18 i 30 sati – sveta misa sa propovijedi: Marija – naša Majka i uzor vršenja Božje Volje

19 i 15 sati – klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu

19 i 45 sati – blagoslov polaganjem ruku

U utorak 24. rujna bit će upriličeni i razgovor sa svećenicima, ispovijed te molitva od 9 do 12 sati i od 15 do 18 sati u župnom uredu Presvetog Trojstva!

Voditelji duhovne obnove u župi Presvetog Trojstva, čiji je župnik dr. sc. Anto Ledić, bit će mr. sc. vlč. Đuliano Trdić, svećenik Riječke nadbiskupije, liječnik, dubinski psiholog i psihoterapeut; vlč. Mario Akrap, svećenik je Zadarske nadbiskupije i župnik župa Kali, Kukljica i Lukoran na otoku Ugljanu; vlč. Mario Frlan, svećenik Riječke nadbiskupije, župni je vikar župe Sv. Bartola na Cerniku, Čavle.

Svećenik don Josip Radić, u suradnji sa suutemeljiteljicom Jozefinom Glasnović, udanom laikinjom, majkom šestero djece, utemeljio je javno vjerničko društvo Omnia Deo – Sve Bogu. U katedrali Sv. Vida u Rijeci, 8. lipnja 2018. po mons. Ivanu Devčiću, riječkom nadbiskupu i metropoliti odvilo se kanonsko osnivanje javnog vjerničkog društva Omnia Deo. Tom prigodom mons. Devčić istaknuo je kako je potvrda crkvenog autoriteta pokazatelj autentičnosti karizme i duhovnosti. Duhovnu obitelj Omnia Deo čine svećenici, redovnice i laici, prenosi centralna.ba.

KT