Plehan

Duhovne vježbe za svećenike na Plehanu


Duhovne vježbe za svećenike u franjevačkoj župi i samostanu Sv. Marka Evanđelista na Plehanu bit će održane od 20. do 24. veljače, a predvodit će ih fra Josip Ikić.

Program duhovnih vježbi na temu „I ustanovi dvanaestoricu da budu s njime i da ih šalje propovijedati, s vlašću da izgone đavle.“ (Mk 3,14-15), započinje u nedjelju 20. veljače u 18 sati molitvom Večernje i zazivom Duha Svetoga uz nagovor voditelja. U 18:30h je druženje uz večeru.

U ponedjeljak, utorak i srijedu program će započinjati u 8 sati molitvom Jutarnje, slijedit će doručak, okupljanje uz kavu, Srednji čas i nagovor, sv. misa (s homilijom) za sudionike, ručak i bratsko druženje, služba čitanja i nagovor, večernja molitva i večera.

Duhovne vježbe završavaju u srijedu 24. veljače svetom misom i Te Deumom, te potom bratskim druženjem.

Plehanski gvardijan fra Anto Tomas u svom dopisu napominje: „1) U privremenom samostanu imamo 3 (tri) slobodne sobe. Smještaj se može naći u franjevačkim kućama blizu Plehana – Foči ili Žeravacu. 2) Ponijeti misno ruho i časoslov. 3) Braća u distriktu Plehan neka se rukovode STATUTIMA PROVINCIJE (Član 8.). 4) Svećenici s jedne i druge strane Save neka se do 13. veljače ubilježe za duhovne vježbe“.                                

J.P., KT