Glavna skupština HKD "Napredak" održat će se u Zenici


Glavna skupština Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" održat će se 10. studenog 2018. u Zenici, u Hrvatskom domu, s početkom u 11 sati.

Na Skupštini će biti razmatrana izvješća o radu Središnje uprave i predsjednika Društva, Nadzornog odbora, Stegovnog suda te Napretkovih podružnica i udruga. Glavnoj skupštini nazočit će predstavnici Grada Zenice, Zeničko-dobojskog kantona, kulturno-prosvjetnih društava, medijskih kuća, pojedinci iz političkog života.

Također, na Skupštini će biti i predstavnici gotovo svih Napretkovih podružnica i udruga, što je ujedno i prilika da se na jednom mjestu čuje glas o radu i uspjesima Napretkovih djelatnika te da se kroz formalne i neformalne susrete i druženja razmjene mišljenja i iskustava.

Tema ovogodišnje Skupštine je volonterstvo. Zemlje razvijene demokracije poznaju različite forme volonterstva, a unaprjeđenje ovog vida dobrovoljnog aktivizma doprinosi bržem, humanijem i učinkovitijem unaprjeđenju kvaliteta života u svakoj zajednici. Volonterstvo također predstavlja okosnicu mnogih nacionalnih i međunarodnih nevladinih organizacija i drugih organizacija civilnog društva, kao i društvenih i političkih pokreta.

KT