Sarajevo

KBF organizira program cjeloživotnog obrazovanja "Uvod u kršćanstvo"


Kako Katolički bogoslovni fakultet Univerziteta u Sarajevu ide ukorak sa svjetskim sveučilišnim standardima pokazuje i nedavno pokrenut program cjeloživotnog obrazovanja "Uvod u kršćanstvo".

Riječ je o programu koji poglavito tematizira kršćansku teologiju, ali i kršćansku povijest kao i kulturu, koje se tiču svakodnevnoga života kršćanina.

Program cjeloživotnog obrazovanja prilagođen je teološkom školskome programu za početnike i traje jedan mjesec, odnosno četiri vikenda: petak navečer (četiri sata od 17:00 do 20:15), subotu prije podne (četiri sata od 9:00 do 12:15) i poslije podne (četiri sata od 13:30 do 16:15).

Program započinje u petak, 24. svibnja s početkom u 17:00 sati. Pohađanje nastave je obvezno, a provjera znanja održat će se u subotu 22. lipnja u 9:00 sati kroz zajednički završni ispit u obliku a, b, c, odgovora.

Četiri modula čine program koji pokriva osnovne teološke discipline: Dogmatsku (šest školskih sati) i Fundamentalnu teologiju (šest školskih sati), Crkvenu povijest (šest školskih sati), Kršćansku filozofiju (šest školskih sati), Bibliju (šest školskih sati), Moralnu teologiju (šest školskih sati) te Kanonsku i Pastoralnu teologiju (šest školskih sati).

Prilagođen je sudionicima koji imaju završenu srednjoškolsku izobrazbu i nudi intenzivnu pouku temeljnih istina o Isusu Kristu koje su objavljene u Svetome pismu i u naučiteljstvu, iskustvu, tradiciji i povijesti Crkve.

Svim polaznicima koji uspješno završe program, KBF dodijelit će certifikat o završenom programu cjeloživotnog obrazovanja Uvod u kršćanstvo.

Kako poručuju s KBF-a, ukoliko se odlučite za pohađanje potrebno je popunjen prijavni obrazac (dostupan na mrežnoj stranici sarajevskog KBF-a), dostaviti poštom ili osobno na adresu Josipa Stadlera 5, 71 000 Sarajevo BiH, ili e-mailom (tajnistvo@kbf.unsa.ba) najkasnije do 20. svibnja. Primljeni kandidati bit će obaviješteni do 22. svibnja kada će biti dostavljen i raspored predavanja.

Kandidati će potom trebati izmiriti troškove upisa do početka programa, odnosno do 24. svibnja, uplatom na račun KBF-a (Intesa SanPaolo Banka; transakcijski račun 154-999-5000-547-836; s naznakom uplata za program „Uvod u kršćanstvo“).

Detaljnije informacije možete dobtiti na telefon: 033/ 533 – 516 ili putem e-maila: tajnistvo@kbf.unsa.ba.

KT