Sarajevo

Konferencija za medije povodom posjeta predsjednika Caritasa Europa


U petak 5. ožujka s početkom u 10:00 sati u Rezidenciji vrhbosanskog nadbiskupa u Sarajevu bit će upriličena konferencija za medije povodom aktualne migrantske situacije i posjeta visoke delegacija Caritasa Europa koju predvodi mons. Michael Landau.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Na konferenciji će govoriti vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić, ravnatelj Caritasa BiH mons. Tomo Knežević, predsjednik Caritasa Europa i Caritasa Austrije mons. Michael Landau te direktor za humanitarne poslove Caritasa Europa Silvia Sinibaldi.

Kako javlja caritas.ba visoka delegacija Caritasa Europa i Caritasa Austrija posjetit će Bosnu i Hercegovinu od 4. do 7. ožujka. Cilj njihova boravka je upoznati se s aktualnom situacijom u vezi s migrantskom krizom u Bosni i Hercegovini te djelatnošću mreže Caritasa u BiH.

Delegacija će posjetiti migrantske centre u Regiji Bihać (Lipa, Sedra) i Ušivak kod Sarajeva, obaviti razgovore s veleposlanicima u BiH, Vinkom kardinalom Puljićem i mrežom Caritasa u Bosni i Hercegovini.

Inače, Caritas u Bosni i Hercegovini aktivan je na svim razinama od svibnja 2018. u pružanju karitativne pomoći tijekom migrantske krize u Bosni i Hercegovini. U posljednje vrijeme zbog pogoršane situacije, osobito u kampu Lipa kod Bihaća, došlo je do velikog zanimanja cijele Europe o situaciji s migrantima u BiH.

Tako brojne organizacije Caritasa širom svijeta (Italija, Austrija, Švicarska, Sjedinjene Američke Države, Slovenija, Španjolske, Poljska, Njemačka i druge zemlje) aktivno rade na prikupljanju materijalne pomoći kako bi se kroz projekte Caritasa u Bosni i Hercegovini pomoglo rješavanju ove krize. Na ovaj način Caritas u BiH u suradnji s drugim humanitarno-karitativnim organizacijama, domaćim i stranim, daje svoj doprinos u pomoći u migrantskoj krizi.

Ž.I., KT