Mostar

Misno slavlje u mostarskoj katedrali u okviru 75. zasjedanja BK BiH


Članovi Biskupske konferencije BiH započet će 19. ožujka u 18.00 svoje 75. redovito zasjedanje misnim slavljem u čast Sv. Josipa, zaštitnika Mostarsko-duvanjske biskupije.

U zajedništvu s apostolskim nuncijem u BiH mons. Luigijem Pezzutom i članovima BK BiH, svetu misu predvodit će nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kard. Puljić. Prigodnu propovijed uputit će domaćin zasjedanja mons. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, javlja KTA.

Radni dio zasjedanja održat će se 20. i 21. ožujka u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru. Tijekom zasjedanja biskupi će, između ostalog, saslušati izvješća pročelnika Vijeća, Komisija, Tajništva, Katoličke tiskovne agencije BK BiH te Misijske središnjice i Papinskih misijskih djela BiH. Razgovarat će i na temu obiteljskog pastorala te o aktualnim društvenim problemima i izazovima.

Zasjedanje će završiti u četvrtak, 21. ožujka u 12.00 konferencijom za novinstvo na kojoj će sudjelovati kardinal Puljić i biskup Perić.

KT