Sarajevo

Mladi i demokracija: Poziv mladima za sudjelovanje u online javnoj tribini


U srijedu, 21. travnja, s početkom u 19 sati, putem Zoom platforme održat će se druga javna tribina za studente, u sklopu NCM-ovog projekta „Mladi i demokracija – Vision is decision“.

Tema susreta je Moć i moral: Gdje je dostojanstvo bosanskohercegovačkog čovjeka u vremenu pandemije koronavirusa. Gosti predavači su prof. dr. Zorica Maros (Katolički bogoslovni fakultet) i prof. dr. Nerzuk Ćurak (Fakultet političkih nauka).

Tijekom javne tribine, predavači će najprije dati svoj osvrt na aktualnu temu, a zatim će uslijediti prilika za mlade da se uključe u raspravu, postave pitanja te izraze vlastito mišljenje.

Javna tribina održat će se putem Zoom aplikacije, stoga je potrebno poslati prijavu za sudjelovanje na e-mail adresu marija.ncm@gmail.com, najkasnije do utorka 20. travnja, kada će svi prijavljeni dobiti pristupne podatke za sudjelovanje.

Kako je objavljeno na mladicentar.org, cilj je javih tribina u sklopu projekta Mladi i demokracija – Vision is decision potaknuti mlade na razvoj kritičkog mišljenja o aktualnim temama današnjice, aktivno sudjelovanje u društvenoj stvarnosti te pronalaženje zajedničkih mogućnosti za stvaranje ugodnijeg ozračja za život mladih u Bosni i Hercegovini.

J.P., KT