Molitveno zajedništvo povodom 15. obljetnice smrti Ivana Pavla II.


U povodu 15. obljetnice smrti Ivana Pavla II., 2. travnja, na zajedničku molitvu za prestanak pandemije "koronavirusa" pozvao je umirovljeni krakovski nadbiskup Stanisław kard. Dziwisz.

Foto: Vatican media, Sv. Ivan Pavao II.

Foto: Vatican media, Sv. Ivan Pavao II.

"Usrdno vas molim, nemojte da ikoga ponestane u tom duhovnom zajedništvu, 2. travnja u 21.37", napisao je kardinal, a prenio portal Božje Milosrđe.

U prigodnoj riječi upućenoj vjernicima, dugogodišnji osobni tajnik pape Ivana Pavla II. sjeća se kako se prije 15 godina, u trenutku odlaska pape Ivana Pavla II. u Očev dom "na Trgu Sv. Petra u Vatikanu, u crkvama i kapelicama čitavoga svijeta, na gradskim trgovima i uz raspela na raskrižjima održalo veliko molitveno bdjenje milijuna ljudskih srdaca", koji su htjeli biti sjedinjeni u molitvi uz umirućega Papu.

"Mislim o tim trenutcima zajedništva kad gledam na danas opustjeli Trg Sv. Petra, kad vidim prazne crkve i opustošene ulice. Svijet je stao kao što je stao prije 15 godina. Osjetili smo se u tom trenutku kao sirote, ali smo se međusobno hrabrili i tražili utjehu u Bogu koji je izvor života. Znamo li danas – kao tada – ustrajati u uzajamnoj ljubavi, biti postojani u trenutcima boli i čežnje koja nam je svima zajednička? Uspijevamo li nadati se i crpiti snagu iz istine da je, makar se ne možemo osobno susresti, naše zajedništvo stvarno i da ono postoji, usprkos zatvorenim vratima naših domova?", napisao je kardinal Dziwisz, a prenijela ika.hr.

Kardinal Dziwisz potaknuo je da se u četvrtak 2. travnja u 21.37 po zagovoru sv. Ivana Pavla II. moli za prestanak pandemije koronavirusa te Bogu povjeri "sudbina svijeta i svakoga čovjeka".

Moliti se može bilo koja molitva po želji (Gospina krunica, krunica Božjega milosrđa ili bilo koja druga molitva…), a slobodno je dodati i Čin posvete svijeta Božjemu milosrđu koji je izrekao sv. Ivan Pavao II. posvećujući svijet Božjemu milosrđu u krakovskom svetištu Božjega milosrđa, 17. kolovoza 2002.

Ž.I., KT