Međugorje

Nadbiskup Hoser započinje novu službu u Međugorju


Svoju novu službu u Međugorju započet će u nedjelju, 22. srpnja svečanom misom u 19 sati apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser.

Sada umirovljenog nadbiskupa Varšave-Praga mons. Hosera, papa Franjo imenovao na tu dužnost na svetkovinu Tijelova, 31. svibnja.

Misa će se slaviti na vanjskom oltaru pored župne crkve Sv. Jakova u Međugorju. Bit će to euharistijsko slavlje u sklopu devetnice zaštitniku župe, koja je počela u ponedjeljak, 16. srpnja, a patron Sv. Jakov apostol bit će proslavljen u srijedu, 25. srpnja.

Nadbiskupu Henryku Hoseru, lani je, na blagdan Gospe Lurdske, 11. veljače, bila povjerena služba posebnog izaslanika Svete Stolice za Međugorje, koju je završio proteklih mjeseci.

Njegova nova služba apostolskog vizitatora isključivo je pastoralna. Svrha joj je osigurati čvrstu i trajnu pratnju župne zajednice u Međugorju te vjernika koji ondje dolaze na hodočašće, čije potrebe iziskuju osobitu pozornost.

U povodu svečanog preuzimanja nove službe nadbiskupa Hosera, međugorski župnik fra Marinko Šakota pozvao je na sudjelovanje na misnom slavlju sve župljane, hodočasnike i vjernike iz okolice. Pritom je izrazio zahvalnost Svetom Ocu što je poslao apostolskog vizitatora u osobi nadbiskupa Hosera, javlja IKA.

KT