Banja Luka

Najava Redovničkog dana u Bosni i Hercegovini


Ovogodišnji Redovnički dan u Bosni i Hercegovini, 25. po redu, održat će se u subotu 2. rujna u Franjevačkom samostana na Petrićevcu u Banjoj Luci.

Foto: Ilustracija s prošlogodišnjeg Redovničkog dana u Žepču

Foto: Ilustracija s prošlogodišnjeg Redovničkog dana u Žepču

Program će započeti u 9:30 h molitvom te pozdravom i dobrodošlicom predsjednice Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine s. Željke Dramac. Prigodnu riječ uputit će banjolučki biskup mons. Franjo Komarica te domaćin gvardijan samostana fra Domagoj Šimić. Redovnički dan moderirat će s. Danijela Anić, ASC.

Predavanje pod naslovom Iziđe sijač sijati (Mt 13,4) – novi izazovi pastorala zvanja u suvremenom svijetu održat će provincijalna glavarica sestara Kćeri Božje ljubavi s. Gordana Igrec, potpredsjednica Hrvatske redovničke konferencije.

Nakon predavanja slijedi rasprava, a zatim stanka. Bit će prigoda za sakrament pomirenja, javlja redovnistvo.ba.

Euharistijsko slavlje s početkom u 12:00 h predslavit će biskup Komarica. Pjevanjem i sviranjem za vrijeme misnog slavlja ravnat će s. Mira Bliznac, zamjenica provincijske predstojnice ŠSF-Sarajevo.

U 14:00 uslijedit će razgledavanje i upoznavanje baštine drugih vjerskih tradicija, a oko 17:00 h predvidjen je završetak Redovničkoga dana.

Ž.I., KT