Obilježavanje Svjetskog dana društvenih komunikacija u BiH


Katolička Crkva u Bosni i Hercegovini u nedjelju, 25. rujna, obilježit će Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija.

Na taj su dan svi katolici u biskupijskim zajednicama u BiH pozvani moliti za medijske djelatnike i razmišljati o poruci Svetog Oca koju upućuje svake godine za tu prigodu.

U prigodi proslave Dana medija, u nedjelju, 25. rujna u 11 sati, predsjednik Vijeća za sredstva društvenog priopćivanja BK-a BiH vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić slavit će svetu misu u župi Sv. Ante Padovanskog u Bihaću.  

Svi medijski djelatnici, koji žele i koji mogu, dobro su došli na ovo misno slavlje kao i na druženje nakon euharistije.

Vijeće za sredstva društvenog priopćivanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i ove godine pripremilo je prigodnu knjižicu u kojoj se nalazi i ovogodišnja Poruka pape Franje za 56. Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija pod naslovom Slušati uhom srca i drugi prigodni materijali. Brošuru u PDF formatu možete preuzeti ovdje, a izvornu verziju plakata ovdje.

Inače, Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija u svijetu se slavi na Sedmu vazmenu nedjelju, prvu nakon Uzašašća, koja je ove godine bila 29. svibnja. Budući da se taj nadnevak gotovo uvijek preklapa s drugim pastoralnim događanjima u Vrhbosanskoj metropoliji odlukom Biskupske konferencije BiH iz 2003. obilježavanje Svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija pomjereno je na posljednju nedjelju mjeseca rujna.

Ž.I., KT