Pastoralno – katehetski kolokvij za svećenike


Osmi pastoralno-katehetski kolokvij za svećenike u organizaciji Vijeća za kler i Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju Hrvatske biskupske konferencije održat će se 26. i 27. veljače u dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu.

Središnja tema kolokvija je Živjeti pomirenje - O sakramentu pomirenja u župnoj zajednici. Prvoga dana održat će se nekoliko predavanja. O kulturi opraštanja u „vremenu bez grijeha“ govorit će dr. Tonči Matulić, o priopćavanju milosrđa i nade u sakramentu pomirenja doc. dr. Krunoslav Novak, o djeci i sakramentu pomirenja mr. sc. s. Branka Perković, a o katehetskim činima u odgoju savjesti mladih i odraslih vjernika, doc. dr. sc. Mislav Kutleša. Uz predavanja održat će se i tematske rasprave i radionice. Na kraju dana sudionici kolokvija zajedno će slaviti euharistiju.

Drugoga dana kolokvija, 27. veljače, o temi Svećenik – služitelj pomirenja izlagat će mons. Petar Palić, hvarski biskup i generalni tajnik HBK, a o pokorničkom bogoslužju u službi izgradnje vjernika i župne zajednice govorit će don Mihovil Kurkut, ravnatelj izdavačke kuće Salesiana.

Uslijedit će tematske rasprave i radionice te predstavljanje dokumenta HBK Da vaša radost bude potpuna. O dokumentu će govoriti đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, predsjednik Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju i mr. Pavao Gospodnetić, viši savjetnik pri NKU HBK za župnu katehezu.

KT