Poziv na hodočašće u Podmilačje


Uoči svetkovine rođenja Sv. Ivana Krstitelja, koja se liturgijski obilježava 23. i 24. lipnja, župa Podmilačje poziva sve svećenike, redovnike, redovnice i vjernike na sudjelovanje u ovom svetom događaju.

Župnik fra Filip Karadža, u ime vjerničke zajednice Podmilačje, uputio je poziv svim svećenicima, redovnicima i redovnicama, zajedno s njihovim vjernicima, subraćom i susestrama, da sudjeluju u ovom svetom događaju.

„Ovo milosno mjesto, poznato i kao bosanski Jordan, okuplja ljude koji dolaze susresti Krista Gospodina, na kojega nas upućuje Njegov preteča, svetac i prorok Ivan Krstitelj. Svetište u Podmilačju već stoljećima predstavlja oazu mira, molitve i duhovnog obnovljenja. Tradicionalno, vjernici hodočaste kako bi se duhovno okrijepili i ponovno usmjerili svoje živote prema Kristu, kojega Sv. Ivan Krstitelj svesrdno naviješta“, naglasio je u priopćenju fra Filip.

Program hodočašća započinje u subotu, 15. lipnja u 18:00 h s devetnicom Sv. Ivi.

U petak, 21. lipnja u 18:00 h održat će se trodnevnica s molitvama za bolesnike.

Nedjelja, 23. lipnja obiluje događanjima koja započinju u 15:30 h pokorničkim bogoslužjem, potom slijedi otvaranje proslave s iznošenjem kipa Sv. Ive u procesiji.  

U 18:00 h slaviti će se euharistija s molitvom za bolesnike, nakon čega u 20:00 h slijedi put križa uz brdo Grabež.

Molitveno-meditativni program uz blagoslov ivanjske vatre održat će se u 22:00 h.

U ponedjeljak, 24. lipnja program se nastavlja u 6:30 h s ispovijedanjima, nakon čega slijede mise u 7:00 i 8:30 sati.

Središnja hodočasnička misa s molitvama za bolesnike održat će se u 11:00 sati.

Župa Podmilačje je u priopćenju izrazila nadu „kako će i ove godine, kao i predhodnih, velik broj hodočasnika prisustvom i molitvom pridonijeti ovoj radosnoj svetkovini.“

M. A., KT