Zagreb

Prijavite se na konferenciju za mlade katolike


Forum mladih katolika Hrvatske za društvenu uključenost organizira „Forum Plus Hrvatska 2020. nacionalnu konferenciju“ (F+HR20) koja će se održati na Sveučilištu u Zagrebu od 28. veljače do 1. ožujka, a na kojoj će sudjelovati oko 100 mladih iz cijele Hrvatske.

Ovaj događaj namijenjen je za sve mlade studente i radnike, a kroz sudjelovanje mogu otkriti važnost i ljepotu upoznavanja sebe te umrežavanja s drugima. Prijaviti se mogu osobe između 18 i 30 godina (studenti i radnička mladež), sve do 20. veljače, ovdje, a detaljan program konferencije te raspored predavanja može se saznati ovdje.

Program konferencije usmjeren je na poticanje mladih intelektualaca na cjelovitu osobnu formaciju i aktivnu društvenu uključenost u skladu s kršćanskim vrijednostima, osobnim afinitetima, talentima, kompetencijama  te stručnim usmjerenjem s ciljem doprinosa široj društvenoj zajednici. Cjelokupan program stavlja poseban naglasak na Socijalni nauk Crkve te ima četiri glavna cilja: pružanje osnovne edukacije o alatima potrebnim za društvenu uključenost mladih, platformu za umrežavanje mladih katolika, mentorstvo kroz povezivanje sa predavačima te poticanje na vlastitu inicijativu sudionika, prenosi laudato.hr.

U mnoštvu sadržaja za mlade, ova je konferencija ponešto drugačijeg karaktera jer na jednom mjestu okuplja mlade intelektualce iz cijele Hrvatske koji su svoje znanje, vještine, sposobnosti i ideje odlučili darovati za boljitak društva u kojem žive. Kao i svake godine dosad, forum će okupit mnoge stručnjake specifičnih područja, pružiti zanimljive panele i korisna predavanja i radionice. Druženja i zabave, uz glazbeni program, neće nedostajati.

Dodajmo kako je Forum plus nacionalna konferencija, jedan od projekata udruge Forum plus Hrvatska. Projekt je nastao kao odgovor na potrebu veće međusobne povezanosti i suradnje mladih katolika iz svih dijelova Hrvatske. Cilj foruma je umrežavanje najaktivnijih mladih katolika s područja Republike Hrvatske, njihovo informiranje, educiranje i poticanje na uključenost u društvo kako na nacionalnoj razini, tako i unutar lokalnih sredina. Domaći i strani predavači iz različitih područja djelatnosti izlažu konkretna znanja vlastite struke, kao i korake koji su potrebni da bi ideja praktično zaživjela.

KT