Program ovogodišnjeg Festivala mladih u Međugorju


Ovogodišnji 32. Festival mladih u Međugorju održat će se od 1. do 6. kolovoza pod geslom "Koje dobro moram činiti?" (Mt 19, 16).

Program ovogodišnjeg, za razliku od prošlogodišnjeg, Mladifesta sastoji se od prijepodnevnog i poslijepodnevnog programa (molitva, pjesma uz međunarodni orkestar i zbor, kateheza, svjedočanstva) te večernjeg programa (krunica, euharistija, klanjanje, molitva sa svijećama, molitva pred križem, igrani film zajednice Cenacolo…).

Program Mladifesta pogledajte na linku.

I ove godine očekuje se veliki broj crkvenih velikodostojnika, što je za portal Radio-Medjugorje potvrdio i međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Misna slavlja na Mladifestu predvodit će: kardinal Robert Sarah, apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto, nadbiskup mons. Tadeusz Wojda, biskup mons. Guido Gallese te provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko.

”Dolazak kardinala Saraha, nadbiskupa i biskupa na Mladifest je veliki događaj i velika radost za sve nas. Mladi su sretni kada vide da su pastiri s njima, a pastiri su sretni kad vide tolike mlade koji mole i slave Gospodina”, kazao je fra Marinko.

 

Ž.I., KT