Maglaj

Proslava patrona u svetištu Sv. Leopolda Mandića u Maglaju


U srijedu, 12. svibnja svetište Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Maglaju proslavit će svog nebeskog zaštitnika i tom prigodom središnje misno slavlje predslavit će preč. Mladen Kalfić, kancelar Vrhbosanske nadbiskupije.

Na dan patrona župljani i hodočasnici će moći sudjelovati na misama u 8, 11 i 18 sati.

Misu u 8 sati kao i središnje euharistijsko slavlje u 11 sati predslavit će preč. Mladen Kalfić, kancelar Vrhbosanske nadbiskupije.

Večernju tihu svetu misu s početkom u 18 sati predvodit će župnik i čuvar svetišta preč. Franjo Tomić koji također poziva vjernike da, uz poštivanje epidemioloških mjera, dođu u Maglaj na proslavu patrona.

Podsjećamo kako je proslavi nebeskog zaštitnika u Maglaju prethodila devetnica na kojoj su mise predslavljali svećenici Žepačkoga dekanata, kao i trodnevnica na kojoj je mise slavio fra Anto Pervan, kapucin. Osim toga, bila je upriličena i izložba slika  U čast Sv. Leopoldu i gradu Maglaju.

Preostala je još i treći dan trodnevnice i euharistijsko slavlje bit će u 18 sati.

Župa Sv. Leopolda u Maglaju službeno je obnovljena 1970., a prvi joj spomen kao župe datira još iz 1623. Nakon osnutka 1973. brojila je 1 600 vjernika, prije rata 1 510, a prema Šematizmu Vrhbosanske nadbiskupije za 2015., 558 župljana.

T.M.I.,KT