Susret prijateljstva među narodima u Riminiju održat će se unatoč pandemiji


Susret koji od 1980. u Riminiju priređuje pokret Zajedništvo i oslobođenje održat će se i ove godine, unatoč pandemiji “koronavirusa”, od 18. do 23. kolovoza i bit će prva prilika zajednički promišljati o pandemiji, karanteni i posljedicama.

PREDSJEDNIK ZAKLADE SUSRET PRIJATELJSTVA MEĐU NARODIMA BERNHARD SCHOLZ

PREDSJEDNIK ZAKLADE SUSRET PRIJATELJSTVA MEĐU NARODIMA BERNHARD SCHOLZ

Susret koji od 1980. u Riminiju priređuje pokret Zajedništvo i oslobođenje održat će se i ove godine, unatoč pandemiji “koronavirusa”, od 18. do 23. kolovoza i bit će prva prilika u Italiji zajednički promišljati o pandemiji, karanteni i dosadašnjim posljedicama.

Prijašnjih godina na skupu u toj jadranskoj luci okupljalo se i više stotina tisuća posjetitelja, a ove godine će se predavanja, okrugli stolovi o vjerskim, političkim, društvenim i kulturalnim temama održavati uglavnom online. U kongresnom centru prema trenutačnim sigurnosnim mjerama protiv širenja zaraze može se okupiti 200 do 400 osoba. Konkretni program događanja još nije utvrđen, ističe se u priopćenju organizatora 22. svibnja, prenosi Vatican News.

Predsjednik zaklade Susret prijateljstva među narodima Nijemac Bernhard Scholz istaknuo je da skup u Riminiju može biti značajni prilog ponovnoj izgradnji društva. Pojašnjavajući ovogodišnje geslo Bez čuda ostajemo gluhi za uzvišenost, Scholz je istaknuo da se bez „čudesnoga sve svodi na objekt kalkuliranja i posjedovanja; stoga su čudesnost i zahvalnost kvasac nade i stvaralaštva koji se pak hrane hrabrom i zajedničkom odgovornošću”.

Novi predsjednik zaklade Meeting Scholz bio je od 1984. do 1998. glasnogovornik Nadbiskupije Freiburg u Njemačkoj, nakon čega živi u Italiji gdje je ovoga ožujka izabran za nasljednika dugogodišnje predsjednice zaklade Emilije Guarnieri.

J.Vr.,KT