Split / Solin

Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji


Splitsko-makarska nadbiskupija domaćin je Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održat u Splitu i Solinu 15. i 16. rujna.

Geslo ovogodišnjeg susreta je Obitelj – izvor života i radosti, a uoči samog događaja organiziran je bogat znanstveni, kulturni, duhovni, humanitarni program. Organiziran je okrugli stol na obiteljsku tematiku, predstavljen je Zbornik dječjih radova U zagrljaju moje mame, izvedena je predstava Miljenko i Dobrila, a dio bogatog programa je i Klanjanje u župama grada Splita i nadbiskupije.

Središnji događaj susreta – svečano euharistijsko slavlje na Gospinoj livadi u prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu u nedjelju, 16. rujna počinje u 10.00. U suslavlju s ostalim biskupima i brojnim svećenicima misu će predvoditi domaćin, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić.

Pjevanje predvodi veliki zbor sastavljen od više zborova iz naše Splitsko-makarske nadbiskupije pod vodstvom maestra don Šime Marovića.

Toga dana na istom mjestu u 09.00 je uvodni molitveni program u kojem sudjeluju obitelji Splitske metropolije, a pjeva Papa band. Nakon svete mise koju će prenositi Hrvatska radio televizija, na Gospinom otoku organizirano je druženje svih sudionika hranu i koncert duhovne glazbe na kojem će nastupiti Marija Husar Rimac, duhovno glazbeni sastavi Emanuel, Rim, Abba i zbor Mihovil.

Više o susretu i njegovim sadržajima možete doznati na službenoj mrežnoj stranici događaja.

KT