Kupres

Treći Obiteljski dan u Bosni i Hercegovini


Vijeće za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine uz suradnju sa župom Svete Obitelji na Kupresu organizira Treći Obiteljski dan koji će započeti u subotu 25. srpnja misom uočnicom.

Foto: ilustracija (Obiteljski dan 2018.)

Foto: ilustracija (Obiteljski dan 2018.)

Treći Obiteljski dan u Bosni i Hercegovini započet će svetom misom uočnicom, u subotu 25. srpnja u 18 sati koju će u crkvi Svete Obitelji na Kupresu predvoditi predsjednik Vijeća za obitelj BK BiH mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki.

Nakon euharistijskog slavlja uslijedit će Molitveno bdijenje za obitelji i klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u okviru Molitvene devetnice pod geslom: Katolička Crkva u Bosni i Hercegovini moli za život i o 25. obljetnici enciklike pape Sv. Ivana Pavla II. pod naslovom Evanđelje života. „Devetnica je počela na Blagovijest, 25. ožujka i trajat će do Božića, 25. prosinca. Tako svakog 25. dana u mjesecu hrvatski narod u Bosni i Hercegovini svjedoči evanđelje života, poštujući, braneći i ljubeći svaki ljudski život te služeći mu konkretnim molitvenim i djelatnim zauzimanjem (usp EV 5). Velika devetnica se temelji na činjenici: život je Božji dar i počinje u obitelji“, istaknuo je biskup Semren.

Svečano euharistijsko slavlje na Treći Obiteljski dan u BiH u nedjelju 26. srpnja u 11 sati predvodit će predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.

Biskupi BK BiH u svom Priopćenju sa 78. redovitog zasjedanja, održanog 13. i 14. srpnja u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci, pozvali su „sve članove biskupijskih zajednica, a osobito one iz kupreškog, bugojanskog, tomislavgradskog i livanjskog kraja da sudjeluju na svetoj misi i klanjanju Presvetom Oltarskom Sakramentu na uočnicu III. Obiteljskog dana u BiH, 25. srpnja u 18 sati i na svečanom Euharistijskom slavlju u nedjelju, 26. srpnja u 11 sati u crkvi Svete Obitelji na Kupresu“. 

Sve župe u Bosni i Hercegovini ujedinit će se u nedjelju, 26. srpnja tijekom svetih misa u molitvi za obitelji i za život moleći zajedničku Molitvu vjernika

Svetu misu uočnicu i središnje euharistijsko slavlje izravno će, između ostalih, prenositi Radio Marija Bosne i Hercegovine, piše kta.

Tijekom svete mise liturgijsko pjevanje animirat će bend mladih iz župe Banjolučke biskupija Bila pokraj Livna Gloria i mladi iz župe Kupres.

T.M.I., KT