Švicarska

40. susret mladih kršćanske zajednice Taizé


U švicarskom gradu Baselu 28. prosinca počinje jubilarni 40. susret mladih kršćanske zajednice Taizé, a završava 1. siječnja 2018.

Ovaj bi susret trebao obuhvatiti 15 000 mladih iz više od 45 zemalja. „Mladi trebaju doživjeti kako u Europi postoje područja u kojima je nadnacionalna suradnja već postala nešto samorazumljivo. I to će se nastaviti. Želimo potaknuti da se uoči i pozitivni razvoj u našem društvu te ga promicati“, rekao je uoči susreta u razgovoru za njemačku Katoličku informativnu agenciju (KNA) prior zajednice Taizé brat Alois.

Brat Alois je istaknuo vezu između aktualnog „europskog umora“ i „isparavanja vjere“ u većem dijelu Europe. „Crkve imaju odgovornost pomoći mladim ljudima živjeti svoju vjeru na novi, dublji i osobniji način. Tko to otkrije, taj će se još snažnije zalagati za Europu“,  objasnio je prior.

Dodajmo da europske susrete mladih organizira spomenuta ekumenska zajednica koja se od svoga osnutka 1940. razvila u duhovno središte za mlade i obitelji u čitavoj Europi, a počevši od 1978. u europskim se gradovima održavaju veliki godišnji susreti, prenosi Radio Vatikan.

KT