Brazilci grade Kristov kip koji će nadmašiti visinu Krista Otkupitelja u Riju


Izgradnja novog kipa zvan "Krist Zaštitnik" u gradu Encantado trebao bi biti visok 43 metara, dok je "Krist Otkupitelj" u Rio de Janeiru visok "samo" 38 metara.

U brazilskom gradu Encantado nedavno su dodane glava i raširene ruke na golemom kipu Isusa Krista zvanom Krist Zaštitnik, koji će navodno biti viši od poznatog kipa Krista Otkupitelja u Rio de Janeiru.

O kipu su se raspisali brojni svjetski mediji, a nakon što završi njegova izgradnja, kip bi trebao biti visok 43 metara, prenosi Hrvatska katolička mreža. Za usporedbu, kip Krista Otkupitelja u Rio de Janeiru visok je “tek” 38 metara. Kip bi trebao imati i unutarnje dizalo i vidikovac.

Završetak gradnje kipa bi trebao biti krajem ove godine, a započeta je u 2019. na prijedlog gradonačelnika Adroalda Conzattija, koji je u ožujku preminuo od posljedice covida-19.

Kip Krista Zaštitnika bi tako trebao postati treći najviši kip Isusa Krista na svijetu, nakon kipa Isusa Buntu Burake u Indoneziji, visokog 52,55 metara te kipa Krista Kralja u poljskom Swiebodzinu koji je visok 52,5 metara.

Autori kipa su otac i sin Genesio i Markus Moura.

J.Vr.,KT