Bruxelles

Crkva na Malti traži potporu biskupa u pomaganju migrantima


Uslijed rasprava oko spasilačkih brodova „Sea-Watch 3“ i „Professor Albrecht Penck“ koji od 23. prosinca plove Sredozemljem s migrantima koje nitko ne želi primiti, malteški biskupi zatražili su podršku Vijeća biskupskih konferencija zemalja Europske unije (COMECE).

U pismu COMECE-u objavljenom 3. siječnja u Bruxellesu, malteški biskupi upozoravaju na neophodnost hitnog djelovanja. Oni su vladi svoje zemlje apelirali na djelotvornu solidarnost prema migrantima te pozivaju i ostale biskupske konferencije zemalja Europske unije da to zatraže od svojih vlada. Pismo su potpisali nadbiskup Charles Scicluna, biskup Mario Grech i pomoćni biskup Joseph Galea-Curmi, prenosi IKA.

„Teško je zamisliti još veću patnju muškaraca, žena i djece kojima je jedina krivnja što su pokušali pobjeći iz okrutnih uvjeta u potrazi za boljim životom, životom u kojem će se poštovati čovjekovo dostojanstvo – što mi katolici i Europljani branimo kao svoje temeljno pravo“, ističe se u pismu.

„Migrantima Sea-Watch 3, njih 32, Europa je uskratila utočište upravo u božićnim danima, baš kao što je to bilo uskraćeno Isusovoj obitelji“, poručuju malteški biskupi.

KT