Kardinal Bagnasco: „Genova je ranjena ovom tragedijom, ali nije poražena"


Nadbiskup Genove kardinal Angelo Bagnasco govoreći za talijansku katoličku novinsku agenciju SIR o urušavanju mosta Morandi istaknuo je: „Genova je ranjena ovom tragedijom, ali nije poražena".

Pozivajući na molitvu za sve one koji su tom tragedijom pogođeni, kardinal Bagnasco je rekao da će Genova na tu tragediju odgovoriti u duhu solidarnosti koja je dio duše grada i nadbiskupije i konkretnom pomoći. U crkvama diljem nadbiskupije na svetkovinu Uznesenja Marijina, molit će se za žrtve i njihove obitelji, posvjedočio je kardinal nakon vijesti o tragediji na mostu.

Nakon urušavanja nadvožnjaka na autoputu u Genovi župnik toga dijela grada don Massimiliano Moretti pozvao je na molitvu za žrtve, njihove obitelji i one koji ih spašavaju. U crkvi Sv. Zite u Genovi održana sinoć misa na tu nakanu.

Genovski pomoćni biskup Nicolo Anselmi pozvao je također sve na molitvu za žrtve i njihove bližnje, nadajući se, kako je izjavio za talijansku katoličku agenciju SIR odmah po nesreći, da broj stradalih neće biti velik. Biskup je čim je čuo za nesreću telefonski razgovarao sa svim župnicima toga dijela grada, informacija je bilo malo, a budući da se radi o gusto naseljenom području, rekao je, strahuje se od najgorih posljedica nesreće.

Nažalost, potvrđeno je 35 smrtno stradalih, među njima i jedno dijete, a četiri osobe su žive izvučene ispod ruševina.

Vijadukt je sagrađen u 60-tim godinama prošlog stoljeća, dugačak je oko kilometar a visok 90 metara, i predstavlja žilu kucavicu Genove i čitave Ligurije. U ovom dijelu Italije već satima neprekidno pada kiša i puše jak vjetar.

Ovo je druga velika nesreća na talijanskim autocestama u tjedan dana, nakon što je prošlog tjedna u predgrađu Bologne došlo do eksplozije kamiona s eksplozivnim teretom.

KT