Njemačka

Kick-off sastanak članica ProRure mreže


Od 1. do 3. veljače u Konigswinteru u Njemačkoj održan je Kick-off sastanak članica ProRure mreže za ruralni razvoj Europe.

Ovaj sastanak je prva aktivnost nastavka projekta financiranog u okviru programa Erasmus+ koji okuplja partnere iz: Bugarske, Belgije, Rumunjske, Njemačke, Španjolske, Francuske, Italije, Slovačke, Poljske i Bosne i Hercegovine.

Trodnevna aktivnost omogućila je partnerima ponovno povezivanje, kao i razmjenu informacija o provedbi dosadašnjih aktivnosti. Program je uključivao i predavanja o komunikaciji i funkcioniranju mreže, kao i online promociju postignutih rezultata.
 

Posebna posvećenost temama o Europskoj uniji omogućila je partnerima bolje razumijevanje funkcioniranja zajednice bogate kulturnim različitostima, kakva je i sama ProRure mreža. Sastanku su bile nazočne i predstavnice Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih (NCM) Ivan Pavao II. Gorana Blažanović i Minja Todorović.

NCM Ivan Pavao II. se ovoj mreži pridružio prošle godine kada su u Bratislavi i Bruxellesu predstavnici Centra za mlade promovirali primjere dobre prakse projekta Iuvenes Fructus koji se treću godinu zaredom uspješno realizira u Bosanskoj Posavini.

Minja Todorović