Argentina

Međunarodni dan za dva života


Više od 40 000 ljudi okupilo se 8. kolovoza, ispred Nacionalnoga kongresa u Buenos Airesu, kako bi proslavili prvi Međunarodni dan zaštite dva života.

Ova inicijativa u Argentini podsjeća na prvu obljetnicu odbacivanja nacrta zakona o pobačaju. Međunarodni dan za dva života, posvećen je zaštiti života majke i života djeteta koje se ima roditi. Manifestacija se održala u vidiku primarnih izbora koji će se održati u toj zemlji.

Pro-life organizacije privukle su pozornost na ljudska prava trudnica i djece koja se trebaju roditi, predlažući zaštitu života od začeća do prirodne smrti, te objavljujući manifest koji potiče na nadvladavanje lažne dijalektike pobačaja koja predlaže odabir između života jedne ili druge osobe, umjesto da spašava oba života. Osim toga, uputile su snažan apel da se zaustavi tragedija potajnih pobačaja.

ʺPovodom Međunarodnoga dana za dva života, Povjerenstvo za život, laike i obitelj Argentinske biskupske konferencije u jednom je priopćenju izrazilo potporu toj inicijativi, kao i svakom očitovanju koje čuva i promiče dva života, te potiče da se uzimaju u obzir, razmatraju i financiraju javni projekti u korist osjetljivoga majčinstvaʺ, objasnio je u razgovoru za Vatican News, Jorge Milia, argentinski novinar i pisac, bivši učenik pape Franje.

KT