Vatikan

Memorandum između Svete Stolice i Ministarstva zdravstva Ruske Federacije


U Rimu, 4. srpnja, ruska ministrica zdravstva Veronika Skvortsova i mons. Paolo Borgia, savjetnik za opće poslove Papinog Državnog tajništva, potpisali su sporazum o suradnji između pedijatrijske bolnice „Bambino Gesù“ i zdravstvenih ustanova Ruske Federacije.

Ruska ministrica u poslijepodnevnim satima posjetila je Papinu bolnicu, gdje ju je dočekala predsjednica ustanove Mariella Enoc. Tijekom predstavljanja aktivnosti pedijatrijske bolnice Bambino Gesù spomenuti su već postojeći programi suradnje, u sklopu kojih se ruskim pedijatrima u toj rimskoj ustanovi pruža obuka iz područja neurologije i neurokirurgije.

Memorandum koji su na kraju posjeta potpisali ministrica Skvortsova i mons. Borgia otvorio je put prema suradnji u istraživanjima usmjerenima na zdravlje djece. Kako javlja Vatican News, tom je prilikom mons. Paolo istaknuo kako bolnica Bambino Gesù ima međunarodni karakter te predstavlja jedan od prioriteta Svete Stolice, gledajući prema svijetu i tražeći opće dobro.

Ruska je ministrica zdravstva pak napomenula kako su zdravlje i dobrobit naroda vrlo važni za svaku vladu u bilo kojoj zemlji, dodavši da je njen posjet bio posvećen temi medicinske pomoći i zdravlja, kako bi se zajamčilo zdravlje i dobrobit njihovih naroda.

KT