Vatikan

Mladi iz osobne prelature Opus Dei na općoj audijenciji


U okviru svojega godišnjeg sastanka, UNIV Foruma, mladi iz osobne prelature Opus Dei sudjelovali su na općoj audijenciji, 28. ožujka, kako bi sa Svetim Ocem podijelili aktivnosti i projekte na kojima rade tijekom Velikoga tjedna.

Foto: vatican.va

Foto: vatican.va

U kratkim izjavama za Vatikanski radio istaknuli su kako na programu ovih dana nije samo razlučivanje zvanja, nego i rasprave, te predstavljanje projekata solidarnosti i dragovoljstva. Kazali su kako samo žele Papi izraziti blizinu i ponuditi svoje molitve. „Ali, želimo ga također tražiti da nas uputi kako djelovati i što učiniti da bismo bili blizu društvu, i posebice onima kojima je blizina najpotrebnija“, poručili su.

Upravo im je papa Franjo prošle nedjelje, 25. ožujka, na početku njihova skupa, poslao poruku, tražeći od nazočnih – njih više od 2 500 mladih iz cijeloga svijeta – da se pripreme za sudjelovanje na sljedećoj sinodi. „Dobro će vam učiniti ako upravite pogled na Ivana, mladoga učenika kojega je Isus volio; kojemu je Isus darovao Mariju kao našu Majku. On će vas naučiti kako prepoznati Isusa koji prolazi vašim životom, i kako ga slijediti zanosno i u radosti koja ispunja srce i život onih koji se susretnu s Isusom“, napisao je Papa u poruci.

KT