Peru

Mons. Drago Balvanović imenovan kanonikom


Na Veliki četvrtak 18. travnja u katedrali i bazilici Nuestra Señora de Evangelización u Limi banjolučki svećenik mons. Drago Balvanović, dugogodišnji misionar u Peruu, primio je čast biti novim članom kanonika Kaptola nadbiskupije Lima.

Nadbiskup Lime i primas Perua, dr. mons. Carlos Castillo Mattasoglio na osobit je način zahvalio mons. Dragi na njegovu radu, više od 30 godina u nadbiskupiji Lima, u župi Sv. Ruže Limske i župi Sv. Leopolda Mandića. Čestitao mu je i na 60. obljetnici svećeničkog ređenja i svećeničkog služenja narodu i Crkvi u Domovini i u Peruu.

Na svečanoj svetoj Misi posvete ulja prelat Drago Balvanović primivši je ovu čast, zahvalio je Bogu i okupljenoj zajednici za sve njihove molitve i za sve dobro koji čine zajednici vjernika u cijelome Peruu.

Uz mons. Balvanovića na svečanosti je sudjelovao i don Marko Jukić, vrhbosanski svećenik koji također djeluje na istoj župi i vikarijatu kao vikar.

Također je sudjelovalo oko 350 svećenika, apostolski nuncij u Peruu dr. mons. Nicola Girasolli, nadbiskup Lime mons. Mattasoglio i tri pomoćna biskupa, mnoštvo vjernika iz župe Sv. Leopolda i značajan broj Hrvata i njihovih potomaka.

Nakon što ga je sveti papa Ivan Pavao II. imenovao kapelanom njegove svetosti (2000.) i papa Benedikt XVI. svojim prelatom (2007.), ovo je novo priznanje za veliki i nesebični rad mons. Drage Balvanovića.

Marko Jukić/KT