Egipat

Papina sućut zbog eksplozije bombe u Egiptu


U petak, 28. prosinca, nedaleko od piramida u Gizi u Egiptu, autobus kojim je putovalo 14 osoba pogodila je bomba skrivena u jednom zidu, dok se kretao cestom udaljenom od uobičajenih turističkih putova.

Doznavši za eksploziju bombe u Egiptu, nedaleko od piramida u Gizi, papa Franjo je izrazio veliku žalost, te osuđujući taj okrutni i besmisleni čin, moli se za žrtve i njihove obitelji, za ranjene i za spasilačko osoblje koje velikodušno pruža pomoć – stoji u brzojavu koji je potpisao Papin državni tajnik kard. Pietro Parolin, upućenom egipatskom predsjedniku Abdelu Fattahu Al-Sisiju

Kako javlja Vatican News, među žrtvama je dvoje vijetnamskih turista, te još jedan turist i turistički vodič. Za napad još nitko nije preuzeo odgovornost, a kao odgovor na njega, egipatske sigurnosne snage su na području Gize i sjevernog Sinaja ubile 40 navodnih terorista. Objavilo je to egipatsko Ministarstvo unutarnjih poslova, dodajući da je dobilo informacije o neposrednim napadima na državne ustanove, turističku industriju, oružane snage, policiju i crkve.

KT