Bietigheim-Bissingen

Proslava blagdana Sv. Franje i dolazak novog voditelja zajednice


Hrvatska katolička zajednica Bietigheim-Bissingen prosavila je u nedjelju 6. listopada svoga zaštitnika Sv. Franju Asiškoga. Tada se ujedno nakon pet godina djelovanja i ukupno 36 godina djelovanja u Njemačkoj oprostio voditelj hrvatskih katoličkih zajednica Bietigheim-Bissingen, Vaihingen Enz i Illingen fra Josip Bebić.

Foto: Adolf Polegubić

Foto: Adolf Polegubić

Od misije se oprostio i pastoralni suradnik Toni Kulić, koji je u tim zajednicama i zajednicama Ludwigsburg i Korntal djelovao godinu i pol. Ujedno je u službu novog voditelja zajednica Biettigheim-Bissingen, Vaihingen Enz i Ilingen uveden fra Ante Babić.

Svečano misno slavlje u crkvi Sv. Lovre u Biettigheimu predvodio je predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, pomoćni vrhbosanski biskup mons. Pero Sudar, u zajedništvu s fra Josipom Bebićem, fra Antom Babićem, delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom, mjesnim njemačkim župnikom vlč. Rolandom Deckwartom i župnikom u Vaihingen Enz vlč. Karlom Böckom. Misnom slavlju pribivao je i referent za dušobrižništvo katolika drugih materinskih jezika u Biskupiji Rottenburg-Stuttgart Ulrich Reif sa suprugom.

Na kraju je prigodnu riječ uputio novi voditelj zajednica fra Ante Babić koji je istaknuo kako će nastaviti na tragu uspješnog djelovanja svojih prethodnika u tim zajednicama. Mons. Pero Sudar je posebno zahvalio fra Josipu Bebiću na obnašanju službi delegata za hrvatsku pastvu u Njemačkoj i ravnatelja dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Misno slavlje uveličali su mješoviti zbor i zbor mladih pod vodstvom Tonija Kulića. Nakon misnog slavlja, slavlje je nastavljeno u prostorijama zajednice zajedničkim ručkom.

Adolf Polegubić / KT