Prva sveta misa u katedrali Notre-Dame nakon požara


Misu će u subotu navečer voditi nadbiskup pariški Michel Aupetit pred ograničenim brojem ljudi. Uskoro bi ispred katedrale trebalo biti sagrađeno malo marijansko svetište u kojem će biti položena kopija kipa Gospe od Stupa.

Foto: Martina Badini/Shutterstock

Foto: Martina Badini/Shutterstock

U subotu, 15. lipnja, u pariškoj katedrali Notre-Dame, služit će se prva sveta misa, točno dva mjeseca nakon  katastrofalnog požara  koji je uništio krov i toranj crkve te oštetio velik dio unutrašnjosti.

Odluku o održavanju mise objavio je mons. Patrick Chauvet, rektor katedrale, poručivši kako se radi o simboličnom datumu tj. godišnjici posvete katedrale koja se svake godine slavi 16. lipnja. “Iznimno je važno svijetu posvjestiti da je uloga katedrale pokazati Božju slavu”, isaknuo je mons. Chauvet, prenosi  La Croix.

“Slavljenje euharistije tog dana, čak i u maloj grupi, bit će znak te slave i milosti.”

Misu će u subotu navečer voditi nadbiskup pariški Michel Aupetit, a održat će se “u pokrajnjoj kapeli uz ograničen broj ljudi, zbog očitih sigurnosnih razloga”, javlja AFP, prenoseći informacije iz biskupije. Samo dvadeset osoba prisustvovat će euharistijskom slavlju, uključujući svećenike i kanonike. No, događaj bi prema najavama trebala prenositi nacionalna televizija.

Mons. Patrick Chauvet također je najavio kako bi uskoro ispred katedrale trebalo biti sagrađeno malo marijansko svetište. U svetište će biti položena kopija kipa Gospe od Stupa.

KT