Srednji Baden: Oproštaji od dugogodišnjih dušobrižnika


Hrvatska katolička misija Srednji Baden sa sjedištem u Karlsruheu oprostila se, u nedjelju 15. rujna, od svojih dugogodišnjih dušobrižnika članova Hrvatske salezijanske provincije Sv. Ivana Bosca

Don Mihael Rodić i dr. don Vinko Kraljević se vraćaju na nove službe u Zagreb (don Mihael na župu na Jarunu, a don Vinko na župu na Knežiji), pastoralni referenti Dominiki Spajić odlazi u mirovinu, a privremena pastoralna suradnica Sanja Gluhak ide na roditeljski dopust.

Oni su se oprostili na misnim slavljima u crkvi Sv. Mihaela u Karlsruheu, u crkvi Sv. Pavla u Bruchsalu i u crkvi Sv. Ante u Pforzheimu.

Svečano misno slavlje u Karlruheu predvodio je delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina. U Bruchsalu i Pforzheumu je misna slavlja predvodio izaslanik provincijala Hrvatske salezijanske provincije don Ivana Bosca don Tihomira Šutala, don Danijel Vidović.

Voditelj misije don Ivo Nedić se na kraju mise oprostio od dušobrižnika, a delegat vlč. Komadina im je zahvalio na svemu dobru koje su učinili u toj misiji.

Uručen im je i prigodni dar i zahvalnica ravnatelja Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. vlč. Tomislava Markića.

U ime vjernika im je na svemu zahvalila misijska tajnica Monika Mišić. Prigodnu i zahvalnu riječ uputili su dušobrižnici don Mihael i don Vinko i pastoralni referent Dominik Spajić.

Don Mihael je svećenik 49 godina, od čega je 26 godina proveo u hrvatskoj pastvi u Njemačkoj.

Dominik Spajić je djelovao kao pastoralni suradnik u misiji 37 godina.

Tijekom misnih slavlja u koncelebraciji su uz delegata vlč. Ivicu Komadinu, voditelja misije don Ive Nedića i dosadašnjih misijskih dušobrižnika don Mihaela Rodića i dr. don Vinka Kraljevića, bili i sadašnji dušobrižnici don Vjekoslav Kanić i don Anto Adžamić, mr. don Drago Škarica i bivši voditelj HKM Karlsruhe vlč. Ivan Plješa. Na misnim su slavljima pjevali misijski zborovi pod vodstvom i orguljskom pratnjom pastoralnog suradnika Darka Rupčića.

U misiji sada pastoralno djeluju uz voditelja misije don Ivu Nedića, dušobrižnici don Vjekoslav Kanić, don Sebastijan Marković i don Anto Adžamić te pastoralni suradnici Darko Rupčić i Đurđica Trputec.

Adolf Polegubić / KT