Vatikan

Sveti Otac o ekumenskom molitvenom susretu u Bariju


Tijekom nagovora uz molitvu Anđeo Gospodnji, papa Franjo se na Trgu Sv. Petra, u nedjelju 8. srpnja, osvrnuo na svoj pohod Bariju, dan ranije.

U gradu Bariju na jugu Italije 7. srpnja održan je Dan molitve i razmišljanja za mir na Bliskom istoku pod geslom Mir tebi. Kršćani zajedno za mir na Bliskom istoku. Ondje je, zajedno s vođama kršćanskih Crkava i zajednica Bliskog istoka, Papa sudjelovao na ovom povijesnom ekumenskom molitvenom susretu.

„Zahvalan sam Bogu za taj susret koji je bio rječiti znak jedinstva kršćana i na kojem je Božji narod oduševljeno sudjelovao. Još jednom zahvaljujem braći poglavarima Crkvi i svima onima koji su ih predstavljali; njihovo držanje i njihova svjedočanstva doista su djelovala pobudno na mene. Hvala nadbiskupu Barija, poniznom bratu i služitelju, suradnicima i svim vjernicima koji su ih pratili i podupirali molitvom i radosnom prisutnošću“, kazao je poglavar Katoličke Crkve koji je iz Barija odaslao snažnu poruku: „Neka čežnja za mirom nadvisi svaki tamni oblak. Neka Bliski istok bude kovčeg mira, a ne kovčeg rata.“