Larnaka

Sveti Otac stigao na Cipar


Papa Franjo je u 11 sati krenuo iz rimske zračne luke Fiumicino prema zračnoj luci Larnaka u Cipru, gdje je stigao prema lokalnom vremenu u 15 sati.

Neposredno prije polaska autom u zračnu luku, Papu su u Vatikanu pozdravili skupina migranata koji dolaze iz Sirije, Konga, Somalije i Afganistana, u pratnji apostolskog milostinjara, kardinala Konrada Krajewskog. Mnogi od njih su boravili neko vrijeme u kampu Moria na Lezbosu prije nego što su stigli u Italiju. Prisutni su bili i migranti koji su se vratili s papom Franjom nakon njegova posjeta u Lezbos 2016.

Za vrijeme leta, Sveti Otac uputio je riječi zahvale novinarima koji će ga pratiti tijekom putovanja. “Bit će to lijepo putovanje, također ćemo dotaknuti i rane, nadam se da ćemo svi primiti poruke na koje ćemo naići”, rekao je javlja Vatican News.

Pri dolasku u Larnaku, Svetog Oca prvi je pozdravio u zrakoplovu apostolski nuncij nadbiskup Tito Yllana. Papu su svečano dočekali predsjednica parlamenta s troje djece obučeno u narodne nošnje, koja su Papi dali cvijeće u znaku dobrodošlice.

Sveti Otac se potom uputio u glavni grad Cipra, Nikoziju, u katedralu Gospe od milosti, sjedište maronitske katoličke nadbiskupije u zemlji, gdje će se obratiti svećenicima, redovnicima, đakonima, katehistima i crkvenim pokretima.

J.Vr.,KT