Meksiko

U Meksiku se gradi najveći kip Isusa Krista na svijetu


Početkom godine, u meksičkoj saveznoj državi Tamaulipas, započet će se s izgradnjom najvećeg kipa Isusa Krista na svijetu.

Cristo de la Concordia u Boliviji

Cristo de la Concordia u Boliviji

Skulptura naziva Cristo de la Paz (Krist Mira) bit će visoka 77 metara, što znači da će biti gotovo dvostruko viša od trenutno najvišeg Kristovog kipa, onog u Boliviji, koji doseže 40 metara.

Projekt izgradnje zamislio je i organizirao meksički glumac Eduardo Verástegui Córdoba. Prema njegovim riječima, cilj projekta je ostaviti nasljeđe mira u saveznoj državi Tamaulipas u kojoj je rođen.
Tamaulipas je trenutno jedna od meksičkih saveznih država s najvišom stopom ubojstva, pa bi kip Krista koji drži ruke otvorene nudeći zagrljaj trebao biti znak mira i utjehe za njezine stanovnike.
Verástegui je izjavio kako planira posjetiti Rim kako bi projekt predstavio papi Franji te dobio njegov blagoslov.
Oni koji su uključeni u planove izgradnje, koje vodi Fernando Romero, nadaju se kako će nakon njezinog završetka ovo postati odredište za hodočasnike i turiste kojima će biti na raspolaganju crkva, restorani, smještaji za posjetitelje, žičara i brojni drugi sadržaji, piše Aleteia.

Kreator projekta, Eduardo Verástegui, između ostaloga je i vrlo aktivan borac protiv pobačaja te osnivač udruge Ogrtač Gospe Guadalupske koja promiče svijest o štetnosti pobačaja te nudi pomoć ženama koje su ga izvršile, a o problemu visokih stopa pobačaja među latinoameričkim stanovništvom svojedobno je razgovarao i s Barackom Obamom.

KT