Wiesbaden

Uvođenje novoga i oproštaj dosadašnjega župnika


Na svečanom misnom slavlju u crkvi Sv. Kilijana u Wiesbadenu, 4. studenoga, u službu novog župnika Hrvatske katoličke misije (HKM) Wiesbaden uveden je fra Krisijan Montina, dosadašnji župnik austrijske župe Kufstein.

Od službe župnika HKM Wiesbaden oprostio se dr. fra Miron Sikirić, koji odlazi na službu voditelja HKM Johannesbourg u Južnoafričkoj Republici. Obojica su članovi Franjevačke provincije Bosne Srebrene sa sjedištem u Sarajevu.

Svečano misno slavlje predvodili su dr. fra Miron Sikirić i fra Kristijan Montina u suslavlju s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom, u ime Provincije fra Danijelom Nikolićem i fra Markom Hrgotom.

Misnom slavlju nazočili su Heribert Schmitt iz Referata za dušobrižništvo katolika drugih materinskih jezika Biskupije Limburg, dekan grada Wiesbadena vlč. Klaus Nebel i uime njemačke župe Sv. Petra i Pavla crkvenog središta Sv. Kilijana Reingard Denzer.

Prigodnu propovijed uputio je vlč. Komadina.

Na kraju misnog slavlja prigodnu riječ uputio je Heribert Schmitt uime Biskupije Limburg koji je zahvalio fra Mironu na uspješnom dvogodišnjem obnašanju službe župnika HKM Wiesbaden te mu je zaželio Božji blagoslov na novoj službi u Johannesbourgu. Ujedno je pročitao dekrtet biskupa Biskupije Limburg dr. Georga Bätzinga o imenovanju fra Kristijana novim župnikom HKM Wiesbaden, te mu je zaželio puno uspjeha i radosti u novoj službi.

Vlč. Ivica Komadina je uime svih hrvatskih pastoralnih djelatnika iz Njemačke o u svoje osobno ime zahvalio dr. fra Mironu na njegove dvije godine djelovanja u HKM Wiebaden te mu je zaželio puno radosti na novoj službi uz prigodni dar.

Na misnom slavlju pjevala je skupina mladih i odraslih uz pratnju na glazbenim instrumentima, a nekoliko je skladbi na orguljama pratio prof. Rajko Radišić.

Slavlje je nastavljeno u župnim prostorijama uz objed i druženje.

Adolf Polegubić/ KT