Velikom peticijom Talijani pozivaju na obustavu financiranja Svjetske zdravstvene organizacije


Više od 200 000 Talijana potpisalo je peticiju kojom pozivaju zemlje iz skupine G20 na obustavu financiranja Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

"Molimo vas da se pridružite inicijativi američkog predsjednika o prestanku financiranja Svjetske zdravstvene organizacije. WHO je pokazala da podupire i širi lažne i nepotpune informacije koje pruža komunistička vlat u Kini u pitanju ozbiljnosti COVID-19, a unutarnji procesi odlučivanja i rukovođenja postupcima unutar WHO-a nisu podložni kontroli poreznih obveznika", stoji u peticiji u kojoj se nadalje navodi kako je tijekom vrhunca pandemije WHO "nastavio trošiti javni novac na promicanje pobačaja kao "ljudskog prava", promicanje legalizacije prostitucije, prisiljavanje liječnika na obavljanje operacija promjene spola kod maloljetnika i promicanje obrazovnih kurikuluma koji uvode nove globalne seksualne standarde".

Podsjećamo, ako američki predsjednik Trump ostvari svoju prijetnju o potpunom prestanku financiranja WHO, ta organizacija pretrpjeti će gubitak od 419 milijuna dolara, što je 15 posto njenog godišnjeg proračuna, javlja tribun.hr.

Italija je trenutno sedmi najveći financijer Svjetske Zdravstvene Organizacije, iza SAD-a, Kine, Japana, Njemačke, Velike Britanije i Francuske.

Ž.I., KT