Video-konferencija hrvatskih dušobrižnika iz Australije


Sudjelovali su i predsjednik Vijeća HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu nadbiskup Tomo Vukšić, provincijali fra Jozo Marinčić i fra Milan Krišto i nacionalni ravnatelj dr. Tomislav Markić.

Na poziv delegata Hrvatske inozemne pastve za Australiju fra Ive Tadića u četvrtak, 19. studenoga 2020. održana je video-konferencija hrvatskih dušobrižnika iz Australije,

Na konferenciji su, uz devetoricu dušobrižnika, sudjelovali i predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za hrvatsku inozemnu pastvu mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini, zatim provincijali Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić i Hrvatske provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto i nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislav Markić, javlja IKA.

Susret je pozdravom i molitvom otvorio nadbiskup Vukšić, a poslije njega skupu su se obratili provincijali Marinčić i Krišto te ravnatelj Markić. Potom su o pastoralnoj situaciji u njihovim zajednicama uvjetovanoj epidemijom govorili hrvatski dušobrižnici iz Sydneyja, Melbournea, Geelonga, Pertha i Wollongonga. Delegat Tadić osvrnuo se i na situaciju centara u Hobartu, Newcastlu, Canberri, Adelaidu i Brisbanu, čiji su voditelji bili spriječeni sudjelovati.

Dvoipolsatni video-susret završio je razgovorom o nekim pastoralnim i osobnim pitanjima te je zaključeno kako i u budućnosti valja nastaviti s nesmanjenim pastoralnim zalaganjem i služenjem na dobro naših iseljenika i njihovih potomaka.

J.Vr.,KT