Zahvalno misno slavlje u povodu pola stoljeća HKM Hamburg


Hrvatska katolička misija bl. Augustina Kažotića u Hamburgu proslavila je u subotu 30. studenoga i u nedjelju 1. prosinca 50. obljetnicu postojanja i djelovanja.

Svečano misno slavlje u punoj katedralnoj crkvi Sv. Marije u Hamburgu, na Prvu nedjelju došašća 1. prosinca, predvodio je pomoćni vrhbosanski biskup u miru i predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Pero Sudar u zajedništvu s pomoćnim biskup u zajedništvu s pomoćnim biskupom nadbiskupije Hamburg u miru mons. Hans-Jochenom Jaschkeom, voditeljem misije o. Anto Bobašem i misijskim dušobrižnikom o. Mirkom Vlkom, ravnateljem dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. vlč. Tomislavom Markićem, provincijalom Hrvatske dominikanske provincije dr. o. Slavkom Sliškovićem te s još sedmoricom hrvatskih i njemačkih svećenika.

U misnom slavlju sudjelovao je veliki broj djece, mladih i odraslih u hrvatskim narodnim nošnjama, a uz vjernike iz misije Hamburg sudjelovali su i vjernici iz HKM Hannover i HKM Neumünster. Misnom slavlju pribivala je i časna majka sestara dominikanki Kongregacije svetih Anđela čuvara sa sjedištem u Korčuli s. Jakica Vuco, koja je na proslavi sudjelovala s više svojih sestara koje su djelovale i u misiji, generalni konzul Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Hamburgu Kristijan Tušek sa suprugom, te uime Vijeća grada Hamburga Jan Pörksen.

Mons. Sudar je u propovijedi  potaknuo vjernike neka nikada ne zaborave svoju očevinu i neka je nikada ne ostave.

Misno slavlje uveličali su misijski zbor Ave Maria, Klapa Furešti iz Zagreba i zbor mladih i odraslih uz pratnju tamburaškog orkestra iz HKM Hannover.

Nakon misnog slavlja za sve je priređen objed u dvorani nasuprot katedralne crkve.

Adolf Polegubić / KT