"Radostan sam što sam se vratio Bogu okružen trpljenjem i smrću meni sličnih"


Potresno svjedočanstvo Juliana Urbana (38), liječnika u Lombardiji, najteže pogođenoj talijanskoj regiji epidemijom "koronavirusa", objavila je "Facebook" stranica "True Love in Jesus". Prijevod prenosimo u cijelosti.

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Ni u najtežim noćnim morama nisam mogao zamisliti da ću moći vidjeti i doživjeti ono što se događa u našoj bolnici već tri tjedna. Na početku su pristizala nekolicina, pa na desetine, pa stotine i sada nismo više liječnici već radnici na traci koji odlučuju tko mora živjeti, a tko će biti poslan umrijeti kod kuće, iako su svi kroz cijeli život plaćale doprinose.

Do pred dva tjedna, moji kolege i ja bili smo nevjernici; bilo je to normalno, jer smo liječnici i naučili smo da znanost isključuje Božju prisutnost. Uvijek sam ismijavao moje roditelje koji su išli u crkvu. Pred devet dana došao je jedan pastor od 75 godina. Bio je to jedan uljudan čovjek, imao je teške probleme disanja, a sve nas je dirnuo čitanjem Biblije umirućima i držeći ih za ruku. Slušali smo ga iako smo svi mi liječnici bili umorni, obeshrabreni, psihički i fizički na izmaku snaga. Moramo priznati: mi kao ljudi dosegli smo vrhunac, više ne možemo učiniti i sve više osoba  svakodnevno umire.

Na izmaku smo snaga, imamo dvojicu kolega koji su umrli i druge koji su zaraženi. Shvatili smo da, gdje završava ono što može učiniti čovjek, imamo potrebu za Bogom i počeli smo Ga moliti za pomoć u svakom slobodnom trenutku. Međusobno razgovaramo i ne možemo vjerovati da nekoć okorjeli nevjernici sada svaki dan tražimo mir, moleći Gospodina da nam pomogne ustrajati na način da možemo brinuti za bolesnike. Jučer je umro pastor, koji je uspio donijeti MIR koga se više nismo nadali naći. Pastor je otišao Gospodinu i uskoro ćemo i mi ako se tako bude nastavilo.

Nisam bio kod kuće već šest dana, ne znam kada sam zadnji puta jeo, i svjestan moje beskorisnosti na ovoj zemlji, želim do mojeg posljednjeg daha pomagati drugima. Radostan sam što sam se vratio Bogu okružen trpljenjem i smrću meni sličnih.

U. M. / Ž.I./ KT