Haiti

Izlijevanje krovne ploče na „Kući Maloga Isusa“ na Haitiju


Blagdan Sv. Ane, 26. srpnja bio je velik i nezaboravan za sestre Služavke Maloga Isusa, misionarke na Haitiju, budući da je tada izlivena krovna ploča na „Kući Maloga Isusa“.

Tim povodom pismo su uputile misionarke koje ondje djeluju s. Liberija Filipović i s. Ana Uložnik, a koje mi prenosimo u cijelosti:

Srce nam je ispunjeno neizmjernom radošću jer naš dugogodišnji san polako postaje stvarnost.

Kuća je, Bogu hvala, sada pod krovom, a i drugo ćemo polako završiti uzdajući se u Božju Providnost! Naš otac utemeljitelj, sluga Božji Josip Stadler, uvijek je govorio „Bog je davao, daje i davat će!“. Time ohrabrene idemo dalje.

Radost nam je bila umnožena jer je 160 osoba, uglavnom mladih, dobilo priliku raditi i dobiti naknadu za svoj teški rad. Svi su bili sretni i radosno radili, a posebna radost bila je kad smo ih počastili s dva obroka, koje si mnogi ne mogu priuštiti. Na kraju dana svi smo se razišli umorni, ali radosni i zahvalni Bogu na svemu.

Mali Isus zaista je učinio čuda za nas u ovom teškom vremenu. Situacija na Haitiju je jako teška, teško je doći i do materijala zbog svakodnevnih kidnapiranja i pljački jer su neke prometnice jako nesigurne. Zbog te nesigurnosti i rizika cijene svega su u stalnom porastu. Gradnju Kuće Maloga Isusa povjerile smo Malom Isusu, Gospi, Sv. Josipu, Sv. Ani i našem dragom ocu utemeljitelju koji je živio i umro za sirotinju.

Zahvalne smo Bogu na uslišanim molitvama i divnim djelima njegove Providnosti koju nam iskazuje šaljući nam na naš životni put divne ljude koji nam pomažu u gradnji Kuće Maloga Isusa. Od srca i ovim putem zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos da gradnja napreduje.

Neka svako djelo ljubavi, odricanja, žrtve, rada i molitve slavi Boga, a i mi ćemo nastojati da mu učinimo još više dobra u siromasima i potrebitima na ovom kraju svijeta. Posebno se radujemo da ćemo jednog dana otvoriti vrata naše kuće kako bismo mogli ponuditi više duhovnih i formativnih sadržaja za djecu, mlade, obitelji i gdje će mnogi imati priliku dobiti lijepu riječ i komad kruh, izreći molitvu…

Za sve vas koji nas pomažete molimo blagoslov i zaštitu Maloga Isusa u vašim životima i životima vaših najbližih. Hvala vam na vašoj duhovnoj i materijalnoj podršci.

Živio Mali Isus! Uvijek u našim srcima!

J.P., KT